sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Reportaasi alumnijuhlista 21.4.


Me Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulun alumnit kokoonnuimme lauantaina 21.4. Kansallisteatterin ylälämpiöön juhlimaan alkanutta alumnitoimintaa.

Timo Sandberg
Aluksi arvoisille alumneille oli tarjolla herkullista bataatti-cheddar-soppaa. Sen jälkeen vuorottelivat ilahduttavat muistelo- ja lausuntaesitykset vanhoilta kriittisläisiltä ja mukava vapaa seurustelu kollegoiden kanssa.

Illan ohjelman avasi mainio juontajamme Ari Wahlsten, jonka jälkeen lavalle astui lausumaan tervehdyksensä kirjoittajakoulun johtajaopettaja Merja Virolainen. Merjan jälkeen alumniyhdistyksen hallituksen jäsen Pilvi Pääkkönen kertoi, mistä alumnitoiminnassa on kyse ja millaisia muotoja toiminnalla on. 

Muistelo-osuuden aloitti kaikkien aikojen ensimmäinen julkaissut kriittisläinen kirjailija Timo Sandberg. Hän muisteli erityisesti silloista opettajaa Matti Paavilaista. Timon jälkeen tekstiään lukemaan pääsi Johanna Peltonen, ja ensimmäisen setin päätti Riina Katajavuori.

Esko Paakkola
Leppoisan väliajan jälkeen lavalle nousi Esko Paakkola, kriittisen entinen pääsihteeri vuosien takaa. Hän muisteli kirjoittajakoulun perustamishetkiä ja Matti Paavilaisen merkitystä koko koulun olemassaololle. Hänen jälkeensä kuulimme Helena Sinervon muisteluita ja runon. Helenan jälkeen lavalle asteli Leena Parkkinen.

Kustantamon terveisiä tuli tuomaan Lotta Sonninen Otavalta. Hän vertasi kriittisen kirjoittajakoulua kasvihuoneeseen, josta kustantamot poimivat kukat.

Illan mainiosta musiikillisesta osuudesta vastasivat Anja Erämaja, Silja Järventausta ja Petra Lampinen. Anja ja Silja lauloivat ensin Aki Salmelan runoon sävelletyn laulun, jota säveltäjä-Petra säesti pianolla. Sen jälkeen vuorossa oli kaksi Anjan omaan runoon sävellettyä laulua, joista ensimmäisessä myös Silja lauloi mukana.
Harry Forsblom

Musisoinnin jälkeen ääneen pääsivät vielä Kristiina Lähde, Jarkko Tontti, Saila Susiluoto ja Pilvi Pääkkönen. Iltaa läsnäolollaan kunnioittanut rakastamamme opettaja ja koulun entinen johtajaopettaja Harry Forsblom sai raikuvat aplodit.
 
Illan päätti open mic, joka houkutteli lavalle Marianna Kurton, Leevi Lehdon ja Silja Järventaustan. Marianna lausui runon, jonka oli kirjoittanut kriittisessä ollessaan. Leevin vimmainen language school -runokäännös herätti koko kuulijakunnan ja Siljan liikennepoliisi päätti tilaisuuden. 

Kansallisteatterin ylälämpiöstä innokkaimmat alumnit suuntasivat läheiseen olutravintolaan jatkamaan poikkitaiteellisia keskustelujaan.Lisää kuvia löytyy osoitteesta:
Kiitämme lämpimästi kaikkia osallistujia ikimuistoisista juhlista!


Ystävällisin terveisin ja riemuisaa vappua toivottaen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti