lauantai 4. helmikuuta 2012

Kokousmuistio ma 30.1.2012

Alla Alicia Perhon laatima muistio yhdistyksen perustavasta kokouksesta ma 30.1.2012

***********************

Muistio

Paikka: Benen toimisto, Albertinkatu
Aika: ma 30.1.2012 klo 18 alkaen
Läsnäolijat:

Teemu Ikonen
Anja Hiidenheimo
Anna Maria Mäki
Pilvi Pääkkönen
Eeva-Liisa Haapaniemi
Mikko Tavast
Olli Lehtinen
Minna-Karoliina Heino
Jenni Linturi
Esa Nevala
Pia Pesonen
Irina Seppänen
Johanna Peltonen
Raija-Liisa Viirret
Kari Kanto
Petri Keto
Jani Sipari
Sanna Lahti
Seija Rouhiainen
Alicia Perho, kokouksen sihteeri
Alumniyhdistys:

Pohdittiin tarvetta yhdistyksen perustamiseen. Kriittinen Korkeakoulu on antanut meille luvan toimia heidän siipiensä suojissa, ja mahdollinen rahaliikenne voidaan hoitaa sitä kautta. Kriittinen Korkeakoulu antaa toimiston ja Benen tilat käyttöömme silloin kun ne ovat vapaina. Mikäli päädymme perustamaan yhdistyksen, he toivovat alumniyhdistyksen liittyvän heidän jäsenekseen. Alumnitoiminnasta tiedottaminen on joka tapauksessa meidän vastuulla.
Pohdittiin Kriittisen tilojen käyttöjä ja selvitetään, onko tila mahdollista saada käyttöön jonakin kiinteänä aikana esim. joka viikko tai kuukausi.
Päädyttiin siihen, että tällä hetkellä ei ole tarvetta perustaa yhdistystä. Toiminnalle on kuitenkin hyvä saada hallitus, joka on vastuussa toiminnasta. Hallitus voi jakaa henkilöille roolit (esim. pj, sihteeri), mikäli näkee sen tarpeelliseksi. Hallituksen jäseniksi valittiin Teemu Ikonen, Pilvi Pääkkönen, Anja Hiidenheimo, Anna Maria Mäki ja Alicia Perho.
Tehtiin periaatepäätös, että alumnitoimintaan saavat osallistua kaikki Kriittisen Korkeakoulun kirjoittajalinjalla opiskelleet ,riippumatta siitä, ovatko he ovat käyneet koulun ”kokonaan” vai jättäneet kesken.


Tiedotus:

Kriittisen Korkeakoulun Katsaus-lehden paperiversio lopetetaan ja siitä tehdään jatkossa vain sähköinen versio, päätoimittaja on Hermanni Yli-Tepsa. Lehdessä voitaisiin mainostaa alumnitoimintaa. Pohdittiin muita tiedotuskanavia, ja päätettiin perustaa blogi, jossa on keskustelumahdollisuus ja RSS-funktio (mahdollisuus saada ilmoitus sähköpostiin). Esille nousi myös mahdollisen suljetun keskustelupiirin perustaminen blogialustalle.
Perustetaan alumnitoiminnalle oma Facenook-ryhmä, tämä ei kuitenkaan saa olla ensisijainen tiedostuskanava.


Toiminnan tarkoitus:

Alumnitoiminnan tarkoituksena nähdään kirjoittajakollegoiden kanssa tapaaminen ja verkostointi. Ideioita erilaisista tapahtumista ja ryhmistä tuli paljon:
- Kriittisestä kirjailijaksi –illat. Katsottava, etteivät mene päällekkäin Prosak-klubin kanssa. Ensimmäiseen iltaan voisimme kutsua puhujaksi Leena Parkkisen, jolla on näkökulmaa sekä kirjailijan että kustannustoimittajan työhön. Anja Hiidenheimo tarkistaa Kriittisen tilojen saatavuuden, jonka jälkeen Anna Maria on yhteydessä Parkkiseen. Todettiin myös, että Kriittisellä on olemassa lista entisistä oppilaista, jotka ovat julkaisseet.
- Oma tekstipajatoiminta, jossa käsitellään yksi teksti per kokoontumiskerta. Kerätään nimilista halukkaista ensimmäisessä tapahtumassa.
- Vapaamuotoiset kirjalliset tapaamiset rauhallisessa tilassa, pääpaino sosiaalisessa kanssakäymisessä, nyyttärit
- Kesäkurssit, mieluiten teemalliset, onnistuisivat esim. Otava-opistossa, jolle tulossa tilat myös Helsinkiin ensi kesänä. Yhteyshenkilö Jenni Linturi. Kurssilla voisi olla alustuksia aiheesta, jonka jälkeen tekstipajatoimintaa.
- Oma antologia
- Teatteriin tai muuhun kulttuuritapahtumaan osallistuminen
- Kirjoitusharjoiteryhmät esim. Natalie Goldbergin hengessä.
- Lukupiiri (toimii jo Kriittisessä)
- Retkiä esim. Sastamalan kirjataloon, Vanhan kirjan päiville tai Sysmän kirjailijapäiville
- Tutustumisretki kustantamoon. Uudet kustantamot saattavat suhtautua positiivisimmin, esim. Into, Helsinkikirjat

Puhuttiin myös alumnitoiminnan ja Kriittisen Korkeakoulun tiiviistä yhteistyöstä. Koska saamme Kriittiseltä apua toimintaamme, voimme suositella Kriittisen jäsenyyttä alumnitoimintaan osallistuville. Voisimme kenties myös auttaa Kriittistä esim. yhden lehden kokoamisessa per vuosi.


Juhlat:

Juhlimme alumnitoiminnan käynnistymistä 21.4. klo 17 alkaen, paikkana Kansallisteatterin ylälämpiö. Paikan yhteyshenkilö on Pia Pesonen. Baari on auki klo 17-24. Paikasta voi ostaa keittopäivällisen hintaan 10 eur/hlö, jota myös suositellaan ostettavaksi, koska emme maksa vuokraa tilan käytöstä. Paikalla esiintyy Riina Katajavuoren bändi, lisäksi muu ohjelma on tervetullutta. Paikalla on tuolit 50-70:lle hengelle.

Juhlatoimikuntaan valittiin Johanna Peltonen, Jani Sipari ja Pilvi Pääkkönen. Lisäksi Teemu ilmoitti Piia Maunulan ja Satu Lahtosen juhlatoimikuntaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti