torstai 16. helmikuuta 2012

Kirjalliset iltamat tiistaina 6.3.
Alumniyhdistyksen ensimmäiset kirjalliset iltamat järjestetään tiistaina 6.3. klo 19 Kriittisen korkeakoulun tiloissa osoitteessa Albertinkatu 27 a B 12. Jo traditioksi muodostuvaan tilaisuuteen on heti kättelyssä saatu esiintymään kaksi kivenkovaa runoilijaa, Anja Erämaja ja Silja Järventausta!

Tilaisuudessa runoilijat lausuvat runoja sekä vastailevat kuulijoiden kysymyksiin.

Tilaisuudessa ei ole tarjoilua, joten jos kaapinperukoilta löytyy vielä koskemattomia joulumakeisia tai muita herkkuja olet tervetullut tuomaan ne mukanasi!

Tervetuloa nauttimaan hienosta runoudesta sekä hyvästä seurasta!

ps. hienon runouden ohessa keskustelemme myös sekä kritiikkipajojen että kirjojen lukupiirin käynnistämisestä. Toivomme että paikalle saapuisi mahdollisimman moni tästä toiminnasta kiinnostunutta alumnia.

__________________________________________________Anja Erämaja (s. 1963) on opiskellut TAIK:n valokuvataiteen laitoksella ja työskentelee nykyisin musiikin ja kirjallisuuden parissa. Erämaja esiintyy Laulavat kahvinkeittäjät -yhtyeessä. Erämajalta on ilmestynyt useita teoksia mm. Laulajan paperit, WSOY 2005, Hilu, Hippu ja Äiti Valtava, WSOY 2008 sekä ääniteos Kuuluuko tämä teille (yhdessä Petra Lampisen kanssa), WSOY 2010. Anja Erämaja palkittiin vuonna 2005 mm. Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkuudella sekä Runeberg-palkintoehdokkuulla. Erämaja on Elävien runoilijoiden klubin jäsen.

Lähde: WSOY


Silja Järventausta (s. 1977) on syntynyt Seinäjoella ja asuu Helsingissä. Järventaustan esikoiskokoelma Patjalla meren yli (Teos) ilmestyi keväällä 2006 ja sai runsaasti kiitosta. Keväällä 2008 ilmestyi Järventaustan toinen runokokoelma Liputettu päivä (Teos), joka oli Tanssiva karhu -palkintoehdokas. Kolmas runokirja Hyvän Yön Puisto (Teos) on juuri ilmestynyt. Järventaustan runojen käännöksiä on julkaistu ruotsalaisessa OEI-ruotsalaislehdessä, italialaisessa antologiassa Il limite della neve sekä kanadalaisessa PRECIPICE-julkaisussa. 

Lähde: Teos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti